Blå bog

Kort om mig: Jeg er 36 år, født i Århus, elsker mit arbejde som kunstner og brænder for al den aktivisme jeg laver omkring både sociale problematikker og klimakrisen.

Som teenager var jeg en computernørd, der lærte mig selv, at programmere lidt i HTML og CSS, samt designe pixelart for en virtuel verden, som jeg tjente lidt penge på ved siden af folkeskolen. Efter et mislykked forsøg på at læse filosofi på universitetet, endte jeg efter en årerække som bagerjomfru, til sidst med at uddannet mig til tekstildesigner og jeg har i dag en kandidatgrad i vævning fra Royal College of Art i London. Jeg arbejdede en årrække som freelance tekstildesigner for den internationale luksusmodebranche, men i dag arbejder jeg som kunstner.

Siden 2014 har jeg drevet min egen virksomhed Stine Linnemann Studio ApS (link til mit kreative CV). Jeg har i flere omgange boet kortere og længere perioder i udlandet, primært i USA og England, men har også haft adskillige arbejdsophold i andre lande, heriblandt Etiopien, hvor jeg har arbejdet med fairtrade væverier.

København er det eneste sted jeg nogensinde har følt mig hjemme og siden jeg købte min andelslejlighed i Nordvest i 2008, har jeg følt, at jeg har fundet det sted jeg hører til og det føler jeg mig utrolig taknemmelig over. Jeg elsker mit kvarter og er en af de mange lokale ildsjæle, som gør hver vores, for at gøre vores kvarter så godt som muligt for alle.

Familieforhold: Single, uden børn og ingen planer herom. Har til gengæld omkring 70 plantebørn og er en slags tante til min venindes hund Coco. Jeg kommer fra et middelklassehjem med klaver, hvor min far var statskundskab professor da jeg voksede op (nu er han emeritus, dvs pensioneret men stadig aktiv) og en psykolog mor, som desuden senere blev udlært som shaman i New Mexico. Hende mistede vi desværre til brystkræft i 2007. Alt efter hvordan man ser på det, er jeg enebarn eller har op til seks søskende, af forskellige varianter. Det er alt sammen meget moderne 😉

Ufaglært arbejdserfaring: Udover mit design- og kunstarbejde, så har jeg siden jeg var 14 år, haft en lang række ufaglærte jobs i tidens løb: Opvasker, jordbærplukker, luger på et økologisk landbrug, computerspils grafikdesigner, logodesigner, hjemmesidedesigner, IT-assistent, fabriksmedarbejder, gadesælger for nødhjælpsbranchen og IT-flyttedame. Derudover arbejdede jeg fuldtid hos bageren Reinh. Van Hauen på Frederiksberg i to år, hvor jeg først var ansat i pakkeriet og siden blev jeg butiksansvarlig. Der var også en periode på omkring 10 måneder, hvor jeg arbejdede 20 timer om ugen som vikar på et lager, mens jeg omstillede min virksomhed fra, at være freelance tekstildesigner for modeindustrien til, at kunne leve af at være kunstner. Med andre ord, så er jeg ikke bange for at tage fat og jeg har en klar følelse af, at min høje arbejdsmoral er rundet af mine mange ufaglærte jobs gennem tiden.

Religion: Agnostisk, altså følger jeg ikke nogen religion, men er åben for, at der findes mere mellem himmel og jord. Jeg er hverken døbt eller konfirmeret og betaler ikke kirkeskat. Jeg sætter religionsfrihed utroligt højt, blandt andet fordi jeg gerne vil beholde retten til ikke at bekende mig til nogen religion, men også fordi jeg synes det er enormt vigtigt, at vi alle har ret til at tro på det, vi tror på.

Psyke: Jeg har ADHD og bipolar type II (den milde variant af det, som man i gamle dage kaldte maniodepressiv). Jeg vælger at være åben om dette, da jeg først som 35 årig blev diagnosticeret og takket være det, nu er blevet velmedicineret og har det rigtig godt i dag. Tanken om hvor megen lidelse jeg havde kunnet være foruden, hvis jeg var blevet udredt noget før, smerter mig og hvis jeg kan inspirere andre til at søge psykiatrisk hjælp om deres bange anelser, vil jeg gerne det. Jeg er den samme jeg altid har været, nu har jeg bare nogle bedre forudsætninger, for at klare mig godt.

Politiske idoler: Den amerikanske politiker Alexandria Ocasio-Cortez og Preben Wilhjelm.

Det her er et klassisk look for mig – belæsset med ting, på vej til et eller andet, gerne på min cykel.

Et af mine tidligste minder er, at sidde ved det her klaver med min far. Han spillede og sang, mens jeg truttede med.